Fotókészítés


Minél csalogatóbbá tesszük hirdetésünket, annál valószínűbb, hogy nagyobb számban érkeznek potenciális vevők lakásunk megtekintésére, amely természetesen a sikeres értékesítés lehetőségét erősítik. Ehhez elengedhetetlen jó fényképek készítése, természetesen túlzások és valótlan információk nélkül.

Az alábbi ötletek az ingatlan előnyös oldalát igyekeznek támogatni, ami leginkább azt szolgálja, hogy minél nagyobb számú látogató érkezzen vagy legalább érdeklődjön az ingatlanunk iránt. Nagyon fontos azonban, hogy a bemutatásnál, ill. érdeklődésnél őszintén mondja el a tulajdonos az ingatlanra vonatkozó paramétereket, hiszen személyes megtekintés alkalmával, ill. komoly vevő esetén a mélyreható vizsgálatok által valószínű minden kiderül.

Környezet bemutatása
Az ingatlan mellett érdemes egy-két fotót szánnunk a közvetlen környezetre, például ház külső homlokzatára, amennyiben van, jó benyomást keltő belső zöld udvarra, ház előtti utca részletre. Ha eltérő időszakban hirdetjük az ingatlant mint az azt bemutató képek, mindenképp jelezzük, hogy mi látható a képen, hiszen eltántorító lehet vagy épp kecsegtető egy nyári kellemes környezetet idéző fotó.

Rend a képeken
Ha az ingatlanban rendetlenség van, még akkor is taszító lehet, ha egyébként jó minőségű és önmagában tetszetős lakást vagy házat kínál az eladó. Ez általános pszichológia, hogy milyen érzéseket, benyomásokat vált ki egy kereső vevőből a képek alapján az ingatlan. Néhány fotó nagyon kevés ahhoz, hogy bemutassa és érzékeltesse az ingatlan előnyeit, így ha ezt azonnal rendetlenség vagy rendezetlenség kíséri, könnyen eltántorítható lehet.

Jó fényviszonyok
További fontos szempont, hogy az eladó lakás, ház jó látási viszonyok közepett legyen látható. Egyrészt értelemszerűen megfelelően láthatóak a részletek, másrészt általában kedvelt tulajdonsága egy ingatlannak, ha az világos, napos. Érdemes tehát, napsütésben és/vagy ennek megfelelő napszakban elvégezni a fényképek elkészítését.
Amennyiben az ingatlan kevésbé vonzó fényviszonyokkal rendelkezik, ez pótolható mesterséges világítással is, ennek azonban hátránya, hogy a valóság mást tükröz majd. Remélhetőleg, a megtekintő ettől függetlenül is beleszeret az ingatlanba.

Alaprajz
A vevők jó részének fontos szempont az eladó lakás, ház elrendezése, hány helységből áll, egymásból vagy külön nyílnak-e a szobák, mekkorák az egyes helységek. Ennek előzetes bemutatására szolgál az alaprajz. A fényképek mellé, akár kézzel – minél igényesebben – megrajzolt alaprajz is megfelelő, de számítógépen is könnyedén elkészíthetjük rajzunkat. Ma már akár ingyenes rajzoló programokkal 3 dimenziós rajz is készíthető, ezzel tovább szélesítve leendő vevőnk fantáziáját.
Á.SZ.F.   •   ADATVÉDELEM   •   HITEL, LÍZING FINANSZÍROZÁS   •   ÉRTÉKBECSLÉS   •   BIZTOSÍTÁS   •   ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY   •   ÜGYVÉDI SZOLGÁLTATÁS
Copyright © 2010-2019 Minden jog fenntartva.   •   hasznos linkek   •   Első Ingatlan Centrum -Fotókészítés